divendres, de gener 04, 2008

Resultats Caucus Iowa

Ja tenim els resultats del caucus. Hi ha hagut, sota el meu punt de vista, dues sorpreses importants. La primera és que Hillary ha patit una derrota quedant terceraa a Iowa. No m'ho esperava, i suposo que ella tampoc. Si que Iowa té una gran influència al ser el primer, però per la banda demòcrata, és molt menor que en la republicana. Un estat ultraconservador difícilment incidirà en el pensament dels estats demòcrates per excel·lència. L'altra sorpresa és el marge de Huckabee sobre Romney, un 34% sobre un 25%. Si tenim en compte que Romney ha gastat 20 vegades més que Huckabee, la medalla de plata a Romney té regust de derrota.
Però, el que crec que acaba de despertar, és el fenomen Obama. Guanyar a Iowa té molt mèrit, no pas pels delegats que s'endú a la convenció demòcrata, sinó per la dificultat del terreny on es troben. Serà qüestió d'esperar si aquesta bola es fa més gran a New Hamsphire o s'anirà desinflant en favor de Clinton. Tots els que apostaven per Clinton com a candidata demòcrata, avui estan una mica més lluny d'aquesta idea.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el teu plantejament. Caldrà veure què passa amb el boom Obama. De totes maneres, no crec que sigui gaire sa que Clinton acabi imposant-se a Obama.