dijous, de desembre 09, 2010

Idees del Prat

Us passo el link d'un article al Periódico d'Andreu Mas-Colell sobre la privatització del Prat. Tal i com apuntava en el post Melodia de la cançó de l'aeroport del Prat, hi ha idees que apareixen a l'article i que vaig tractar:
  • "En segon lloc, voldria observar que la venda, parcial o completa, d'AENA implica la venda d'actius que són a Catalunya i que deriven el seu valor de la vitalitat econòmica i social catalana. Són actius catalans."
  • "AENA és avui un monopoli públic. La seva privatització en bloc en faria un monopoli privat. "
  • "Cal disposar d'una institució, diguem-ne consorci, que tingui un control complet sobre els seus [del Prat] actius i passius, i que compti amb una majoria del territori en els seus òrgans de govern. Establir que els representants del territori disposin del control de la institució hauria de ser previ a les grans decisions estratègiques: sobre el grau de privatització (que, al meu entendre, hauria de ser considerable)...». En aquest tema, com en tot, es poden acceptar algunes passes parcials cap a la situació ideal."
La comparació és d'idees, tot i que encara queda per aparèixer el tema de competivitat aerolínia-aeroport. El meu article no pot tenir la claredat meridiana de l'Andreu. Tot radica en les grans limitacions, i segons amb qui et compares, són més acusades.