dijous, de setembre 13, 2012

Ràdio Cornellà amaga la Diada

És ben sabut el trist paper que ha fet Televisió Espanyola en silenciar la famosa xiulada a la final de la Copa del Rei o de donar la setena posició d'importància als informatius el passat 11 de setembre a la manifestació històrica que va fer el poble de Catalunya. Les crítiques estan prou fonamentades.
A Cornellà no estem tant lluny d'aquests posicionaments per part de Radio Cornellà en alguna ocasió. La passada Diada, coincidint amb el dia nacional del nostre país, es va demanar l'opinió als diferents partits municipals sobre el nou curs polític. CiU vam mostrar la nostra desavinença per no tractar el tema cabdal del dia, que era la Diada i la manifestació d'aquella tarda. Hi ha 364 dies més a l'any per parlar de gestió municipal, nou curs polític, de retallades... i no la Diada. 
Sentint el recull de notícies que va l'informatiu del migdia, el Cornellà Notícies, es passa el més ràpidament possible a la Diada. No es va preguntar sobre aquesta Diada als polítics ni als ciutadans i ciutadanes que hi havia a la plaça, ni a la participació de la manifestació de la tarda, ni una major cobertura a la Marxa de Torxes organitzada per l'ANC de Cornellà el 10 per la nit amb més de 400-500 persones que hi van assistir.
Podria dedicar-me a comptar el nombre de vegades que és diu Diada o Catalunya, i el nombre de vegades que apareix retallades. Guanya de golejada aquesta última. Amb això no vull amagar el cap sota l'ala; tenim 364 dies per parlar de retallades i gestió municipal, però el dia del nostre país és l'Onze de setembre. La Diada, especialment aquesta, es mereixia una cobertura més transversal i parlar amb normalitat del que és. No sóc favorable a fer aquest tipus d'opinions, però l'experiència em demostra que s'acaben corregint en el futur aquests comportaments quan dius les coses pel seu nom.