dijous, d’octubre 12, 2006


La massa silenciosa va amb l'Artur

Aquesta és la portada de la Vanguardia del dia 12 d'octubre de l'any 2006. Una fotografia històrica, d'un diari històric, d'una etapa per Catalunya històrica, d'un poble històric. Tot i que no es veu prou bé a la imatge, si que es capta el sentit. Dues aules, de la mateixa capacitat, però amb una molt clara entre elles: el públic.
La fotografia de dalt és d'en Joan Saura, amb unes 70 persones aproximadament (seients buit) i la de baix és de l'Artur Mas, amb més de 200 persones. Persones assegudes a totes les cadires, al terra, esglaons, a les portes...i fora de la sala! Les empentes per entrar van ser la tònica del dia, gent esperant-se fora per entrar quan marxava algú de dintre... Eren estudiants/es de la Universitat Pompeu Fabra que volien veure l'Artur Mas, era la massa silenciosa dels estudiants/es de la UPF que volien interaccionar amb el proper President de la Generalitat. En Saura va punxar, i l'Artur Mas va arrassar. L'acte d'en Saura va ser omplert per la militància de les seves joventuts de totes les universitats, mentre que l'Artur va omplir amb la massa silenciosa d'estudiants de la Pompeu. Aquí hi ha la diferència més gran, més que no pas la quantitat de gent.
Si hagués fet la portada de la Vanguardia, tinc molt clar a qui dedicaria l'acte, però aquest blog, em permet dedicar-li a la mateixa gent a qui ho faria des de l'esmentat diari: a la massa silenciosa que es va deixar portar per l'Artur a l'aula 40.004 i als militants de la JNC-UPF que van fer del celo i els flyers les seves armes per fer la portada de la Vanguardia del dia 12 d'octubre del 2006.

1 comentari:

Òscar ha dit...

Un orgull treballar amb tots vosaltres per el país a la UPF.

El sectarisme, la prepotència i les males arts han perdut mentre nosaltres no vam poder entrar a l'aula perquè els estudiants de la UPF l'havien col·lapsat.

Abraçades Patriota!