dijous, de gener 20, 2011

Desglossant algun motiu de l'augment de la tarifa elèctrica

No m'he pogut resistir de fer quatre numerets, després de la notícia que he trobat avui, on diu que al 2010 s'han instal·lat 1515,95 nous MW d'energia eòlica. En el passat post, parlava del preu que hem de pagar per algunes energies renovables, i la relació que s'estableix amb l'increment del 10% de la factura de la llum. Jugo amb els números:


Així, tenir l'energia eòlica ens implica uns 32 € més a l'any per habitant en la nostra factura elèctrica (habitant, no famílies). El segon gran debat, és dir, que l'energia eòlica és una millora pel medi ambient, donat que evita CO2. Ho podem quantificar? Sí, ja que l'emissió de CO2 cotitza en els mercats. Així, podem treure la millora ambiental en €.

És a dir, paguem 1000 M € de més per tenir la producció actual d'energia eòlica, uns 21 € per habitant i any. És molt? És poc? Això és subjectiu i és el model que tenim. El nostre Estat és el que ha decidit aquesta política, i nosaltres hem de combregar. Ser nets té un cost, però acabem pagant de més per ser nets. Això és Espanya.