dimarts, de març 05, 2013

Escac a l’esport a Cornellà


El passat Ple de febrer l'equip de govern va posar en marxa el reglament de tots els equipaments municipals de la ciutat. Després de molts anys sense tenir-ne, Cornellà tindrà un nou reglament que regularà les instal·lacions i entitats esportives municipals. Coneixen els “Decretazos” que ens té acostumats el Partit Popular? Doncs sembla que al PSC de Cornellà se li ha enganxat aquesta pràctica dels divendres.

Des de CiU estem profundament molestos perquè se'ns va fer arribar aquest reglament tres dies abans del Ple. El menysteniment de l’equip de govern a l’oposició és el nostre pa de cada dia, però el que no tolerarem és que es porti a la pràctica amb la resta d’actors de la ciutat. Ara li ha tocat el torn al nostre teixit esportiu. Aquest reglament toca la línia de flotació dels esportistes del municipi: nens i nenes que practiquen esport a Cornellà, a les seves famílies, als centenars de voluntaris que gestionen cadascuna de les entitats esportives, en definitiva, a la pràctica esportiva de la nostra població.

L’equip de govern pretén que la majoria d’equips de competició oficial a la ciutat, els que coneixem com a federats, des dels benjamins fins als amateurs, la majoria hagin de ser ciutadans de Cornellà. Això implica que centenars d’esportistes hauran d’abandonar el nostre municipi si aquest Reglament no es modifica! Sense la pressió de les entitats esportives i l’oposició en bloc, serà molt difícil de guanyar aquesta batalla. Però llavors, a qui afecta aquest Reglament?

A tots aquells cornellanencs i cornellanenques de naixement, i que la vida els ha portat a viure fora del nostre terme municipal, però que vénen a Cornellà a practicar esport i trobar-se amb la seva gent de tota la vida. Aquells nens i nenes que viuen en una població veïna, que els seus avis viuen a Cornellà i els porten a alguna entitat esportiva de la ciutat, perquè els pares estan treballant, i després tornen a casa seva, al municipi del costat. Els esportistes d’èlit que més destaquen en molts equips de la ciutat, i que porten el nom de la ciutat a cada racó d’aquest país i del món. Als esportistes que viuen a Cornellà, i al no complir els requisits d’un nombre mínim d’empadronats a l’equip del municipi, aquell equip no podrà competir.

Ens preocupa aquesta visió reduccionista a l’antiga. Serà ciutadà de Cornellà aquell que només pagui i voti a Cornellà? Ens creiem el discurs d’Àrea Metropolitana de Barcelona, de municipis que cooperen entre ells i van a la una? Aquest reglament va contra la cohesió social a la ciutat, i s’ha deixat de banda a les entitats esportives de Cornellà en la seva elaboració. Per què tenim un consell de participació d'esports, si la decisió més important en matèria d'esports en molts anys, no ha estat consultada? En aquests temps de falta de recursos econòmics, l'últim que s'ha de perdre és la relació de proximitat, i l'equip de govern l'ha perdut també, ara, amb els principals actors de l'esport a la ciutat.

Us podeu descarregar el Reglament clicant aquí