divendres, de maig 28, 2010

Conversa a 1,2 €

Avui m'he quedat sense cafè i he hagut de baixar al bar. No sé encara com ha anat la cosa, però tot just havia pres seient que 4 homes, 2 dones i 2 cambrers estavem arreglant el món. Tots els homes a peu dret, i tan sols una dona que no portava la Vanguardia per compte propi (els cambrers la tenien en el bar). L'escena era digne d'admirar, amb un cambrer que més aviat tenia la funció de moderador i d'introduir nous temes que no pas un simple espectador, el debat s'ha encetat.

L'encesa ha vingut per la portada del Periódico, on el crit unànime ha sigut que ahir el Congrés allunyava fantasmes grecs, i aquests irresponsables es dediquen a fer sang d'afers de corrupció per esquitxar a ja sabem qui en un moment com aquest. La intervenció estel·lar de Duran i Lleida, tots n'estàvem d'acord, era ahir un afer d'Estat (català i espanyol) que mereixia estar al capdavant de tota informació. La falta de responsabilitat dels altres partits polítics ahir va arribar al seu màxim, en especial al Partit Popular. La pròpia Merkel demanava al seu partit amic una votació a favor de la mesura, per responsabilitat, però es van deixar endur per l'eufòria d'atac contra el socialisme. Les reflexions avui totes coincidien: Espanya té els dos pitjors partits polítics de la història. I ho ha dit també el Cuní als Matins (sí, sí...estava de fons en el bar): Zapatero va sortir ahir apallisat del Congrés.

Els temes han continuat en afers de política espanyola, acabant en la intervenció de l'Estat a Cajasur. Acabant tot, el preu d'aquesta conversa ha sigut 1,05 € i 0.15 de propina. Comença el dia.