divendres, de setembre 12, 2008

Diada Nacional

Feia 2 anys que esperava poder passar una Diada al meu país. Com sol passar, les il·lusions sempre superen la realitat, i a Cornellà, va passar. Un dels molts actes als que assisteixo, és l’ofrena floral que es fa a Cornellà. Avui em detindré a fer uns comentaris.
El primer és la memòria. La memòria a l’acció de fa 2 anys de plantarnos a la plaça amb una senyera demanant al sr. Alcalde si la podiem posar, ja que l’Ajuntament ni s’havia plantejat posar-la. Sembla que després de situacions incòmodes, els socialistes n’aprenen. Aquest any hi havia la senyera. Tot un detall finalment.
El segon és el lleig. Vaig sentir una frase que volia creure que no havia sentit. “Con lo bien que estaríamos en el camping, vaya paripé hay que hacer”. Publicar aquest post és ser políticament incorrecte, però aquesta situació s’ha de començar a canviar. El problema rau en relacionar fer l’ofrena floral amb rebre la subvenció per part de l’Ajuntament . Moltes de les associacions van a fer el paperot davant de l’Alcalde, el Consistori i el poble de Cornellà. Tots els que fan servir el discurs de la unitat, la integració i la no reivindicació nacional, no són més que sangoneres que dilueixen l’esperit de la festa.
L’11 de setembre es conmemora la derrota del poble de Catalunya davant d’Espanya. I es recorda als catalans que van morir davant d’Espanya i a la pèrdua de llibertats que va patir Catalunya per part dels espanyols. Què fan els socialistes fent l’ofrena? I el PP? I les associacions que els seus membres volen anar al càmping? Deixem de fer el paperot, i si el proper any som 3 fent l’ofrena, en serem 3, però 3 persones que honorarem la llibertat del poble de Catalunya.