dijous, de novembre 11, 2010

Eficiència de la despesa en les campanyes electorals

Acaba de sortir quant es gastarà cada partit en aquesta campanya electoral. Més que valorar les xifres absolutes, a mi m'agrada parlar d'eficiència; com de bons són els partits en invertir els € rebuts en vots a les eleccions. A continuació us poso el preu del vot per a cada partit per a les Parlament 2006.


El partit més eficient va ser ERC, seguit de CiU. L'escenari que s'obre a les 2010 serà ben diferent. Sense comptar les noves forces que puguin entrar, CiU serà aquest 2010 el partit més eficient. En 19 dies ho veurem!

3 comentaris:

Bítelman ha dit...

No tinc el teu correu.
Però t'envio aquesta noticia de TV3.
http://www.3cat24.cat/noticia/938226/politica/Els-ajuntaments-de-Sabadell-i-Sant-Cugat-del-Valles-son-els-mes-transparents-dEspanya

si entres a "transparencia internacional" veuras el llistat d'Ajuntaments. I Cornellà está al num. 76, just per sota de Benidorm.
d'un total de 110 .

Im - pressionant.

Jordi Rosell ha dit...

Bones Albert!

Ja fa dos anys que vaig darrera el tema. Ho vaig comentar en el bloc a l'agost del 2009:
http://www.jordirosell.com/2009/08/transparencia-municipal-aquests-dies.html

Si no recordo malament, l'anterior vem pujar de nota, però seguim sent el pitjor municipi de l'ITA a Catalunya. El gran desastre es compleix a la part economico-financera de carrer.

L'Artís va traslladar això a l'alcalde o a la tinent d'alcalde,no ho recordo, argumentant que no costa res publicar això, pot ser un dia de feina per a una persona i una hora per penjar-ho a la web per a un informàtic. I quedaries la mar de bé sortint ben posicionat!
Lo millor és el sistema d'avaluació, pq envien un formulari a l'Ajuntament,dient (aprox): "D'aquí 3 mesos, us mirarem la web, i mirarem si hi ha això, i us avaluarem si hi ha la resposta a les preguntes q us enviem". Així, passen els 3 mesos, i meeeec..suspenem.
Ja no sabem que fer-hi, més q res és un gest de transparència que podrien tenir.

Jordi Rosell ha dit...

Corregeixo!
Som el tercer per la cua! Ho havia mirat malament. Però els últims anys erem els últims segur (no és excusa).
Pel que veig al ranking, la majoria dels Ajuntaments s'han posat les piles al que demana l'estudi. Com sol passar, quan hi ha molt bones notes, als anys següents l'exigència augmenta; esperem que així sigui.